1984

Joriba is geboren

Het succes van de Diksmuidse boterkoek doet de kleine bakkerij uit zijn voegen barsten. De bakkerij verhuist in 1984 naar een nieuwe locatie in Lendelede en krijgt de naam Joriba (Johan-Ria-Bakkerij).

2005

Eclairs

Door de sterke groei en strengere hygiëneregels, wordt in 2005 beslist om een nieuwe vestiging te bouwen in 't Lindeke in Sint-Eloois-Winkel. De nieuwe site geeft Joriba de ruimte om verder te groeien en in 2006 wordt dan ook gestart met de eerste productie van artisanale éclairhulzen voor de bakkerijsector.

2017

Overname Derinop

Joriba neemt Derinop over. De producent uit Hoegaarden maakt artisanale roomrijst en banketbakkerspudding voor de bakkerijsector.

2022

Nieuwe productiesite

Joriba breidt uit met een nieuwe productiesite in Moeskroen, die zal focussen op boules en miniboules. De opstart is voorzien voor midden 2023.

1942

Diksmuidse boterkoek

De bakkerij werd in de jaren '40 geboren in Esen (Diksmuide) als bakkerij Tuyttens, bekend om zijn gesuikerde boterkoek. In 1978 neemt de familie Vanlerberghe de bakkerij en het unieke recept van de 'Diksmuidse boterkoek' over.

1988

Boules de berlin

Joriba breidt op de nieuwe site zijn aanbod uit met de productie van zijn eerste Boules de Berlin, weliswaar met een typische Belgische signatuur: een luchtig gerezen deeg, gebakken in zonnebloemolie. Een succesformule waarmee Joriba Belgisch marktleider wordt in deze lekkernij.

2016

Overname familie Ide

De familie Ide neemt Joriba over en kiest meteen voor groei met de ontwikkeling van een aantal volledig afgewerkte en mini producten ter aanvulling van het bestaande assortiment halffabricaten voor de bakkerijsector.

2021

Overname Deleye Products

Joriba neemt Deleye Products over, sinds 1993 gespecialiseerd in de productie van vernieuwende, verfijnde luxe patisserie en desserts voor de food service in diepvries. Deze overname geeft Joriba Bakery de mogelijkheid om nu het ganse spectrum desserts, van klassiek gebak tot luxe patisserie aan zijn klanten te kunnen aanbieden.

2023

Joriba Bakery

De groep wordt Joriba Bakery met 4 vestigingen: Joriba Bakery Ledegem, Joriba Bakery Deleye (het vroegere Deleye Products), Joriba Bakery Mouscron (de nieuwe productiesite) en Derinop.